Tarikh : 12/4/2009
Penulis : Ima Syuhada Ismail

Shah Alam – Seramai 32 peserta terdiri daripada kakitangan DRB Hicom Berhad dan anak syarikat kagum melihat pelaksanaan program agihan yang dijalankan oleh Lembaga Zakat Selangor (LZS) apabila berpeluang mengikuti Program Ziarah Asnaf Korporat anjuran LZS yang dilancarkan oleh Ketua Pegawai Kewangan Kumpulan, Dato’ Lokman Ibrahim baru-baru ini.

Program yang diadakan ini bertujuan untuk memberi pemahaman kepada pembayar korporat LZS tentang keberkesanan program agihan zakat yang dilaksanakan oleh LZS. Ini secara tidak langsung meningkatkan keyakinan pembayar korporat terhadap pengurusan zakat di LZS. Di samping itu juga, program ini dilihat dapat mengeratkan hubungan dan kerjasama antara LZS dengan pembayar korporat.

Para peserta dibawa ke enam lokasi projek asnaf LZS terdiri daripada D’Asnaf Kraf Shah Alam, Pusat Dialisis Kapar, Desa Ehsan Jeram, Baitul Hasanah Tanjong Karang, Desa Kasih Tanjong Karang dan Kolam Ikan Sg. Sireh Tanjong Karang. Di setiap lokasi tersebut, para peserta diberi taklimat penerangan tentang projek yang diusahakan oleh asnaf LZS dan berpeluang meninjau sendiri aktiviti yang dilaksanakan oleh mereka