Shah Alam, 9 Ogos 2010 – Lembaga Zakat Selangor (LZS) menyampaikan hadiah kepada pemenang utama dan pemenang tempat pertama hingga ketiga “Kuiz Zakat Di Udara” di sini hari ini.

Pemenang dipilih berdasarkan jawapan yang dikumpul oleh pendengar melalui Kuiz Terkumpul dalam tempoh empat bulan bermula pada bulan Oktober 2009 hingga Januari 2010. Empat orang pemenang dipilih untuk menerima hadiah tiket penerbangan ke destinasi menarik.

Mereka yang terpilih sebagai pemenang ialah Zanial Md Nasir pemenang utama, Siti Zaleha Syed Sa’ari pemenang pertama, Fadzillah Md Tahir pemenang kedua dan Badrul Nazri Mohamad@Din pemenang tempat ketiga.

Kuiz ini diadakan bertujuan mempromosikan zakat kepada pendengar untuk menyebarluaskan lagi dakwah zakat kepada masyarakat. Ia juga bertujuan meningkatkan kesetiaan pelanggan, menggalakkan masyarakat menunaikan zakat seterusnya mendidik masyarakat secara tidak langsung tentang hal ehwal zakat.

Penganjuran Kuiz ini mendapat kerjasama Radio IKIM.fm.Manakala Syarikat Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) bekerjasama sebagai penaja hadiah utama dan hadiah tempat pertama hingga ketiga.

Penyampaian hadiah disempurnakan oleh Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor, Dato’ Setia Mohamad Adzib Mohd Isa.