Tarikh : 8/20/2009
Penulis : Editor

Shah Alam – Lembaga Zakat Selangor melancarkan kempen pembayaran zakat dikenali sebagai kuiz ‘Zakat N Fly 2’ bertujuan meningkatkan lagi pembayaran zakat di Selangor. Peraduan yang terbuka kepada pembayar zakat di Selangor ini mendapat kerjasama daripada syarikat penerbangan Air Asia Berhad yang menaja hadiah pemenang.

Di samping itu, kuiz ini juga bertujuan menyemarakkan lagi aktiviti dakwah dan pemasaran zakat, serta meningkatkan kesetiaan pelanggan. Para pemenang akan menerima tiket penerbangan ke destinasi menarik yang merangkumi penerbangan domestik dan antarabangsa. Pemenang utama akan menerima tiket penerbangan dua hala dari LCCT-London.

Manakala pemenang tempat pertama akan menerima hadiah tiket penerbangan dua hala dari LCCT-Perth Australia, pemenang kedua akan menerima tiket penerbangan dua hala dari LCCT ke Guangzhou, China dan tempat ketiga akan menerima tiket penerbangan dua hala dari LZCCT ke Bandung/Jakarta/Bangkok. Selain itu pemenang tempat keempat akan menerima tiket penerbangan domestik.

Borang penyertaan boleh didapati di 22 kaunter zakat LZS dan boleh dimuat turun dari portal www.zakatselangor.com.my. Untuk maklumat lanjut orang ramai boleh menghubungi Seketeriat Kuiz Zakat & Fly 2’ di talian 03-5522 7700.

Selain Air Asia selaku penaja utama peraduan ini turut mendapat tajaan daripada Bank Muamalat Malaysia Berhad, Bank Islam Malaysia Berhad, Maybank Berhad dan ezakatpay-fpx.

Majlis pelancaran disempurnakan Pengerusi MAIS, Dato’ Setia Mohamad Adzib Mohd Isa dan Ketua Serantau Kejuruteraan AirAsia Berhad, Azhari Dahlan. Turut hadir Pengurus Besar LZS, Ahmad Shahir Makhtar.