SHAH ALAM, 4 April 2014 – Lembaga Zakat Selangor (LZS) hari ini menerima bayaran zakat perniagaan berjumlah RM20,455,915.27 dari Lembaga Tabung Haji (LTH) dan Kumpulan DRB Hicom yang diserahkan kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dalam satu upacara di Istana Bukit Kayangan di sini.

LTH diwakili Pengarah Urusan yang juga Ketua Pegawai Eksekutif, Dato’ Paduka Ismee Ismail menyerahkan cek zakat perniagaan untuk negeri Selangor berjumlah RM12,455,914.88. Manakala, DRB Hicom yang diwakili Pengarah Urusan Kumpulan, Tan Sri Dato’ Sri Mohd Khamil Jamil menyerahkan zakat perniagaan berjumlah RM8.000,000.39. Pembayaran kedua-dua zakat perniagaan ini adalah bagi tahun kewangan berakhir 2013.

Upacara penyerahan zakat turut dihadiri Pengerusi LZS, Tan Sri Dato’ Seri Syed Anwar Syed Putra Jamalullail, Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor, Dato’ Setia Mohamad Adzib Mohd Isa, Mufti Negeri Selangor, Dato’ Setia Mohd Tamyes Abdul Wahid dan Ketua Pegawai Eksekutif LZS, Mohamed Izam Mohamed Yusof.