Klang–Lembaga Zakat Selangor (LZS) MAIS meneruskan usaha membantu meningkatkan pembangunan institusi agama dengan menyumbang sebanyak RM50,000 kepada Surau Al-Faizin, Taman Dato’ Bandar di sini pada 3 Februari 2007.

Bantuan berbentuk wang tunai itu bertujuan menambah dana pembinaan surau tersebut yang menelan belanja kira-kira RM250,000 boleh memuatkan seramai 300 orang jemaah pada satu-satu masa.

Dalam perkembangan berkaitan, tahun lalu LZS (MAIS) membelanjakan sebanyak RM2.6 juta wang zakat bagi membina dan membaikpulih surau di bawah asnaf Fisabilillah yang melibatkan sebanyak 149 buah surau di seluruh Selangor.

Dalam majlis yang sama, Baitulmal Selangor turut turut menyumbang sebanyak RM10,000 melalui dana Skim Saham Wakaf Selangor.

Dalam majlis ini, LZS (MAIS) diwakili Pengurus Besarnya, Ahmad Shahir Makhtar. Turut hadir, Dato’ Orang Kaya Maha Bijaya, Orang Besar Daerah Klang, Dato’ Setia Diraja Hj. Abd. Ghani bin Hj Pateh Akhir; Timbalan Pengurus Besar LZS (MAIS), Aidi Munawer Ahmed Shukri dan Ketua Jabatan Dakwah dan Kutipan LZS (MAIS), Hajjah Adibah Abdul Wahab.