Shah Alam – Lembaga Zakat Selangor (LZS) MAIS telah menyertai Sambutan Maulidur Rasul peringkat negeri Selangor yang telah berlangsung meriah di sini pada 11 April yang telah disertai oleh kira-kira 1,000 peserta daripada 56 agensi.

Sambutan dimulakan dengan acara perarakan yang diketuai oleh Tengku Panglima Besar Selangor, Tengku Sulaiman yang mewakili DYMM Sultan Selangor sambil berselawat ke atas nabi.

Perarakan bermula dari Bangunan Maybank melalui hadapan Taman Kesenian Islam dan berakhir di Masjid Negeri, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah. Jabatan Agama Islam Selangor telah muncul pasukan perarakan terbaik keseluruhan pada hari itu.

Sementara itu majlis sambutan tersebut juga telah diserikan dengan ceramah khas Maulidur Rasul yang telah disampaikan oleh Ketua Unit Dakwah dan Penerangan LZS (MAIS), Ustaz Mohamad Uda Kasim

Majlis berkenaan turut dihadiri oleh Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Datuk Abdul Rahman Palil dan Pengerusi MAIS, Dato’ Setia haji Mohamad Adzib Mohamad Isa