SHAH ALAM, 24 Julai – Lembaga Zakat Selangor (LZS) hari ini mengadakan kunjungan hormat ke Pejabat Menteri Besar Selangor, Dato’ Menteri Besar,  Amirudin Shari bagi memberi penerangan berkenaan prestasi kutipan dan agihan zakat di Selangor.
Kunjungan yang disertai Pengerusi LZS, Tan Sri Syed Anwar Tuanku Syed Putra Jamalullail ini berpeluang bertukar pandangan berkenaan pengurusan zakat terutama melibatkan asnaf fakir dan miskin di Selangor.
LZS telah beroperasi lebih dua dekad, sentiasa komited bagi memastikan agihan zakat terus diagih kepada asnaf yang lapan. Ini bagi memastikan asnaf di Selangor sentiasa terbela dan disantuni melalui lima program utama iaitu program iaitu sosial, pendidikan, ekonomi, insan dan institusi agama. Melalui kutipan zakat, LZS meningkatkan kecemerlangannya sebagai institusi zakat dengan mempergiatkan gerak kerja dakwah bagi memastikan lebih ramai masyarakat mengeluarkan zakat.
Hadir sama, Ketua Pegawai Operasi (Korporat dan Projek Khas) LZS, Ariffa Ariffin, Ketua Divisyen Pengurusan Hartanah, Keselamatan & Pentadbiran, Naseri Salleh dan Timbalan Ketua Divisyen Operasi Agihan Asnaf, Mohd Basir Hassan Basri.