SHAH ALAM, 6 April 2018 – Lembaga Zakat Selangor (LZS) hari ini meraikan ejen kutipan dan penolong amil LZS yang telah memberikan komitmen dan sumbangan dalam menyebarkan dakwah zakat serta membantu meningkatkan kutipan zakat bersempena Majlis Penghargaan LZS 2017 yang diadakan bertempat di Hotel Grand BlueWave di sini.

Mereka yang diraikan ini terdiri daripada daripada wakil firma audit dan percukaian, ejen syarikat, bank, pejabat pos dan penolong amil institusi pengajian tinggi (IPT) yang dilantik oleh LZS bagi membantu mengutip zakat di Selangor.

Turut diraikan, syarikat-syarikat korporat yang merupakan pengeluar zakat perniagaan dan majikan yang membuat bayaran zakat melalui potongan gaji di LZS. Sebanyak 15 anugerah termasuk tiga anugerah khas disampaikan dalam majlis tersebut.

DSC_6605

Universiti Putra Malaysia yang merupakan penolong amil IPT LZS, menerima Anugerah Muaz bin Jabal sebagai pengiktirafan atas peningkatan dari segi kutipan zakat dan pembayar baru serta komitmen terbaik sepanjang tahun 2017.

Manakala Mimos Berhad menerima pengiktirafan Anugerah Umar Abdul Aziz bagi peningkatan jumlah kutipan zakat melalui potongan gaji dan komitmen dalam pengurusan agihan semula terbaik bagi tahun 2017.

Sementara itu, Pemerbadanan Menteri Besar Selangor (MBI Selangor) yang merupakan syarikat pengeluar zakat menerima Anugerah Abdul Rahman bin Auf. Anugerah ini diberikan atas komitmen yang ditunjukkan menunaikan zakat perniagaan termasuklah menguruskan wakalah agihan (Pengurusan dan Inisiatif) pada tahun 2017.

Hadir sama dalam majlis tersebut, Setiausaha MAIS, Dato’ Bakhtiar Hussin dan Ofifcer In Charge LZS, Abdul Basith Hamid.