PUCHONG PERDANA, 20 Disember 2010 – Seramai 70 orang peserta khatan perdana anjuran Lembaga Zakat Selangor (LZS) dengan kerjasama Jawatankuasa Masjid as-Salam diadakan pada hari ini di masjid ini di Puchong Perdana. Program dirasmikan oleh Haji Mohamed Izam Mohamed Yusof, Ketua Pegawai Eksekutif LZS.

Program berkenaan merupakan sebahagian daripada aktiviti tahunan LZS khususnya bagi meringankan bebanan asnaf zakat yang harus mengkhatankan anak-anak lelaki mereka. Bagi program hari ini, 60 orang peserta adalah terdiri daripada anak-anak asnaf dan selebihnya adalah anak-anak masyarakat setempat. Manakala kos berkhatan pula ialah RM120.00 seorang. LZS komited menjayakan program seperti ini, demi merapatkan perhubungan dengan pihak masjid dan juga masyarakat. Di samping membantu golongan asnaf, ia juga merapatkan golongan asnaf dengan pihak masjid dan komuniti setempat.

Sebanyak tiga program berkhatan melibatkan 260 orang peserta akan diadakan pada tahun ini. Ia melibatkan Daerah Petaling dengan 60 orang peserta anak-anak asnaf manakala Daerah Klang dan Daerah Kuala Selangor pula masing-masing melibatkan 100 orang peserta.