SHAH ALAM, 20 Julai 2020 – Lembaga Zakat Selangor (LZS) cawangan Rawang akan berpindah operasi ke LZS cawangan Bandar Baru Selayang mulai 3 Ogos 2020 ini.

Sehubungan itu, orang ramai berada di kawasan Rawang ingin berurusan dengan LZS boleh mengunjungi lokasi terkini Bandar Baru Selayang di alamat  Jalan 2/16, Dataran Templer, Bandar Baru Selayang, 68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan.

Perpindahan ini bagi memberi perkhidmatan yang lebih baik dalam urusan zakat khususnya bagi mereka yang tinggal di kawasan sekitar. Walau bagaimanapun, orang ramai masih  mengunjungi ke cawangan berhampiran iaitu di Kuala Kubu Bharu dan Sungai Buloh.

Waktu operasi sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) bermula 9.00 pagi hingga 3.00 petang setiap hari Isnin hingga Jumaat, manakala tutup bagi cuti umum.

Untuk maklumat lanjut hubungi Talian Zakat Selangor 1300 88 4343 atau layari portal www.zakatselangor.com.my.

Dalam perkembangan sama, oirang ramai yang ingin membuat semakan bantuan dan cetakan penyata bayaran zakat boleh melayari https://ezo.zakatselangor.com.my. Manakala pembayaran zakat boleh dilakukan melalui transaksi atas talian dengan melayari https://fpx.zakatselangor.com.my ataupun menerusi perbankan internet.