Bandar Seri Putra, 16 April 2011 – Lembaga Zakat Selangor (LZS) menganjurkan Karnival Sukan Tahunan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan Anak Syarikat 2011 yang diadakan di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) di sini hari ini.

Karnival Sukan MAIS ini diadakan dua tahun sekali yang melibatkan MAIS, LZS, KUIS dan MAIS Corporation. Pada kali ini seramai 456 orang peserta dan 13 acara dipertandingkan seperti bowling, badminton, ping pong, bola tampar, bola jarring, bola sepak, sepak takraw, karom, dam dan congkak.

Di antara objektif karnival sukan ini diadakan ialah sebagai wahana bagi kakitangan MAIS dan semua anak syarikatnya membina jaringan dan kerjasama korporat yang lebih baik dan dinamik demi menyediakan perkhidmatan yang lebih efisien kepada umat Islam di negeri Selangor.

Ia juga diharap mampu mengukuhkan jalinan silaturahim yang lebih erat di antara semua peserta, apatah lagi MAIS merupakan organisasi induk yang bertanggung jawab secara terus mengendalikan pelbagai kepentingan umat Islam di negeri ini dan perlu menjadi organisasi contoh kepada lain-lain pihak.

Majlis Perasmian Penutup dan penyampaian hadiah disempurnakan oleh Datuk Mohamad Adzib Mohd. Isa, Pengerusi MAIS.

Turut hadir, Mohamed Izam Mohamed Yusof, Ketua Pegawai Eksekutif LZS, Prof. Datuk Dr. Aziuddin Ahmad, Rektor KUIS dan Ab. Azis bin Ab. Llah, Pengurus Korporat Kumpulan MAIS Corporation.