Shah Alam- Lembaga Zakat Selangor (MAIS) telah mengadakan satu Program Bengkel Khas Majikan 2007 pada 5hb September yang lepas. Program tersebut telah disasarkan kepada para majikan swasta di Negeri Selangor yang ingin mendapatkan maklumat lanjut berhubung Bayaran Zakat secara potongan gaji di syarikat-syarikat mereka.

Program yang diadakan di Bangunan Sultan Idrin Shah, Shah Alam tersebut bermula dari sebelah pagi sehingga tengahari dengan memberikan pengisian dan informasi berguna kepada semua majikan-majikan tersebut tentang ibadah zakat. Hampir 100 orang majikan yang mewakili perniagaan mereka telah hadir pada majlis tersebut.

Bengkel tersebut dimulakan dengan Ceramah Agama berhubung Rezeki Yang Berkat daripada Ust Halim Din dan diikuti oleh Taklimat berhubung Kemudahan Membayar Zakat oleh Pn Haslinda Hj Hashim daripada CIMB Bank Berhad. Majlis diakhiri dengan penerangan ringkas berhubung tanggungjawab serta peranan LZS dalam masyarakat oleh Ketua Jabatan Dakwah dan Kutipan LZS iaitu Pn Hajjah Adibah binti Hj Abdul Wahab.

Sebelum majlis berakhir, para majikan juga diberikan satu taklimat ringkas berhubung kiraan zakat bagi memudahkan mereka mentaksir zakat mereka sendiri pada masa akan datang.