Shah Alam, Unit Operasi Majikan Lembaga Zakat Selangor (MAIS) telah mengadakan kaunter pameran dan penerangan sempena hari kempen mesra kakitangan di Proton Shah Alam selama dua hari pada 14hb dan 15hb Mac yang lepas.

Terdapat pelbagai agensi swasta dan kerajaan membuka kaunter pameran pada hari tersebut. Dalam kempen tersebut kaunter LZS(MAIS) telah mendapat sambutan yang amat menggalakkan sepanjang kempen tersebut berlangsung.

Sebanyak 147 penyertaan baru telah menyertai SPG (SKIM BERKAT) iaitu satu kaedah membayar zakat melalui skim potongan gaji. Jumlah potongan gaji yang berjaya diperolehi oleh LZS (MAIS)dalam kempen tersebut adalah berjumlah RM3,251.00 sebulan daripada kakitangan baru yang menyertai Skim Berkat di kilang proton tersebut.

Majlis ini telah dirasmikan oleh Dato’ Syed Zainal Abidin Syed bin Mohamad Tahir, Pengarah Urusan Proton. Diharapkan dengan adanya kempen seperti ini akan memberi kesedaran berzakat dan menggalakkan kakitangan swasta dari pelbagai sektor menunaikan kewajipan mereka dengan lebih mudah.