Sungai Buloh – Unit Ejen Kutipan, Jabatan Dakwah dan Kutipan LZS (MAIS) telah berjaya mengadakan promosi zakat di Pejabat Pos Sungai Buloh pada 21hb Ogos 2006 di sini. Ia bersempena kempen bulan zakat@pos yang bertemakan “Merdekakan Harta Anda Dengan Berzakat” yang diadakan sepanjang bulan kemerdekaan ini.

Antara aktiviti yang dijalankan ialah hebahan flyers zakat@pos, asnaf,info agihan dan kaunter penerangan kepada pelanggan-pelanggan di pejabat pos. Sebanyak 4500 fylers telah berjaya diedarkan pada hari tersebut.

Kempen ini melibatkan pegawai dari Unit Ejen Kutipan dan dibantu oleh kakitangan dari wilayah terlibat. Kempen ini juga adalah bertujuan mengeratkan hubungan dua hala antara LZS (MAIS) dan Ejen yang dilantik.

Sepanjang tempoh kempen zakat@pos ini, Unit Ejen Kutipan (UEK) telah membuat aktiviti jelajah pos di kaunter terpilih seluruh Negeri Selangor. Pejabat pos yang telah dijelajah oleh unit UEK, LZS (MAIS) ialah Pejabat Pos Besar Shah Alam, Pejabat Pos Kuala Selangor, Pejabat Pos Kelana Jaya dan Pejabat Pos Sungai Buloh.

Pada masa akan datang, kempen zakat@pos ini akan dijalankan di Pejabat Pos Kajang dan Pejabat Pos Klang yang akan dijalankan pada 28hb Ogos 2006 dan 4hb September masing-masing.