AMPANG, 6 Januari 2016 – Lembaga Zakat Selangor (LZS) baru-baru ini membantu keluarga Hairur Razi Suhur, 30 tahun yang tinggal bersama isteri dan anaknya di sebuah khemah di Taman Rimba Ampang, Bukit Belacan. Ia turut mendapat kerjasama dari AJK masyarakat, wakil pejabat Adun Lembah Jaya Utara dan penduduk setempat yang membantu keluarga ini dengan menempatkan mereka di  kediaman yang lebih selesa.

Hairur mempunyai tiga orang anak, di mana anak yang pertama berusia 10 tahun kini berada di bawah jagaan pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) sejak lapan tahun lalu. Manakala, anak kedua yang berusia lapan tahun  di bawah jagaan keluarga adiknya dan seorang lagi berusia tiga tahun di bawah jagaan mereka sendiri.

851312523_39153

Keluarga yang mengalami desakan hidup ini mendapat perhatian masyarakat sekitar yang sama membantu meringankan bebanan mereka. Hairur kini mendapat pekerjaan ebagai kontrak pemotong rumput dan menjaga padang di MSN Keramat.

Dalam pertemuan tersebut, LZS turut menyalurkan bantuan segera sebanyak RM500 kepada keluarga ini. Terima kasih pengeluar zakat yang menunaikan zakat di LZS. Dengan zakat anda, kami bantu mereka yang memerlukan.