Tarikh : 2/5/2010
Penulis : Editor

Shah Alam – Seramai 23 peserta daripada 5,000 yang menyertai Kuiz Zakat N Fly 2 anjuran Lembaga Zakat Selangor (LZS) dengan kerjasama AirAsia Berhad menerima hadiah masing-masing melalui cabutan bertuah dalam satu majlis yang diadakan di Hotel Grand Bluewave baru-baru ini.

Kesemua peserta yang disenarai pendek ini ditentukan berdasarkan kepada slogan terbaik. Hadiah utama dimenangi oleh Dr. Ahmid Abdul Kareem yang mendapat dua tiket penerbangan dua hala dari LCCT ke London. Sementara tempat pertama dimenangi oleh Ahmad Fadhli Md. Baharuddin yang mendapat dua tiket penerbangan dua hala ke Perth, Australia, tempat kedua dimenangi oleh Malek Amir Azmin Abdul Aziz (tiket penerbangan pergi dan balik dari LCCT ke Guangzhou, China).

Hadiah disampaikan oleh Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Dato’ Setia Mohamad Adzib Mohd Isa dan Ketua Serantau Pembangunan Perniagaan Kerajaan & Timur Tengah AirAsia Berhad, Dato’ Abdul Nasser Abu Kassim.

Kuiz Zakat N Fly 2 merupakan salah satu kempen pembayaran zakat yang diadakan bermula 12 Ogos sehingga 31 Disember tahun lalu. Ia bertujuan menyemarakkan lagi aktiviti dakwah dan pemasaran zakat serta meningkatkan kesetiaan pelanggan serta dibuka kepada semua pembayar yang menunaikan zakat di LZS.