SHAH ALAM, 31 Mei 2021 – Berikutan pengisytiharaan Perintah Kawalan Pergerakan Penuh (PKP) 3.0 yang diumumkan oleh kerajaan dalam membendung penularan wabak COVID-19, ibu pejabat dan 23 cawangan Lembaga Zakat Selangor (LZS) akan ditutup bermula 1 hingga 14 Jun 2021.

Bagaimanapun, penutupan ini tidak akan menjejaskan penyaluran bantuan bulanan untuk asnaf sedia ada, dan mereka akan tetap menerima bantuan seperti biasa.

Orang ramai masih boleh berurusan dengan LZS menerusi platform dalam talian yang disediakan. Untuk pembayaran zakat, boleh dilakukan di fpx.zakatselangor.com.my atau memuat turun aplikasi mudah alih Zakat Selangor secara percuma di Google Play Store untuk versi android dan Apple App Store untuk versi iOS.

Sementara itu, permohonan bagi kes-kes kecemasan sewaktu tempoh PKP ini boleh menghubungi Penolong Amil Kariah (PAK) atau pegawai agihan dengan merujuk www.zakatselangor.com.my/koad-and-eoad.

Orang ramai juga boleh membuat semakan status bantuan dan penyata bayaran zakat boleh di ezo.zakatselangor.com.my.

Sebarang pertanyaan lanjut, orang ramai boleh menghubungi Talian Zakat Selangor 1 300 88 4343 atau live chat di www.zakatselangor.com.my yang beroperasi bermula 9.00 pagi hingga 4.00 petang sepanjang tempoh PKP.