Shah Alam, 25 April — Seketeriat Sukarelawan Ziarah, JAIS berasa gembira melihat agihan zakat yang dilaksanakan oleh Lembaga Zakat Selangor (LZS) semasa kunjungan ke sini semalam.

Ketua Delegasi, Hj Mahat Hj Tumin berkata melalui aktiviti ini mereka dapat melihat sendiri agihan zakat yang dilaksanakan oleh LZS dan berasa cukup gembira.  Beliau juga berhasrat untuk menyebarluaskan maklumat kewajipan berzakat melalui Seketeriat ini.

Kunjungan yang bertujuan berkongsi dan mendalami pengurusan kutipan dan  agihan zakat yang dilaksanakan oleh LZS disertai seramai 15 orang yang terdiri daripada wakil Sahabat Hospital, Sahabat PPUM, Puteri Islam dan LKPI.

Mereka telah diberi taklimat tentang pengurusan kutipan dan agihan zakat di Selangor. Seterusnya delegasi dibawa melawat ke perumahan berkelompok di Desa Ehsan Sg Nipah dan Sg Nibong di Sabak Bernam bagi melihat sendiri usaha LZS dalam menyediakan perlindungan yang selesa kepada penerima bantuan.

Di sini mereka diberi taklimat tentang pengurusan rumah berkelompok LZS.  Mereka turut melawat bengkel jahitan dan lima buah rumah asnaf di sini.

Delegasi ini turut memberi kepada asnaf yang diziarahi. Mereka seterusnya melawat asrama Baitul Hasanah di Perepat, Klang.  Di sini mereka diberi taklimat tentang pengurusan asrama ini.  Mereka turut melihat kemudahan yang disediakan di sini.