Kuala Lumpur – Suatu majlis penyampaian hadiah kuiz online telah diadakan di ‘e-channels Department’, ibu pejabat Maybank baru-baru ini. Pemenang Utama Maybank2u.com LZS Zakat Paybills Contest merangkap pemenang bulanan ialah Puan Zubaida Yusoff. Beliau merupakan seorang pensyarah di Multimedia University (MMU).

Dengan kemenangan tersebut beliau layak menerima hadiah utama berupa sebuah telefon bimbit berjenama M.Mobile. Bagi hadiah bulanan pula, beliau turut sama menerima dokumen wasiat dan kad Al-Wasilah dari tajaan Wasiyyah Shoppe Sdn. Bhd.

Hadiah disampaikan oleh Encik Mohd. Rosli Abdullah, Ketua Bahagian Kutipan, Lembaga Zakat Sekangor (LZS). Turut sama dimajlis berkenaan ialah, Encik Ean Yaacob yang merupakan Ketua Pembangunan Perniagaan, e-Channels Maybank2u dan Encik Samsul Ikram Baharom, Pengurus Besar (Pembangunan Perniagaan) M.Mobile (M) Sdn. Bhd.

Menurut Encik Mohd. Rosli, ‘Peraduan ini diadakan julung-julung kalinya mulai tahun lepas adalah bagi mengalakkan kesedaran berzakat dikalangan pembayar melalui perbankan internet selain menghargai di kalangan pembayar zakat. Kerjasama pintar ini dilihat positif khususnya dari segi prestasi kutipan didapati medium portal Maybank2u.com amat memberangsangkan sekali’.

Tambah beliau lagi, di sepanjang tempoh peraduan kenaikan kutipan sebanyak 40% berjaya dipungut iaitu mencecah RM1,064,064.69 jika dibandingkan dalam tempoh yang sama pada tahun 2005 hanya sebanyak, RM638,527.17’.

Peraduan anjuran bersama LZS dan Maybank ini berlangsung mulai 1 Sya’aban 1427 sehingga 29 Muharram 1428 iaitu pada 24 Ogos 2006 sehingga 18 Februari 2007. Sasaran peraduan khusus kepada pembayar zakat yang membayar zakat ke LZS melalui perbankan internet di laman web, www.maybank2u.com.my.