Bandar Utama – Lembaga Zakat Selangor (LZS) MAIS telah menyumbang sebanyak RM269,926.33 bagi mengisi Tabung TV3 Bersamamu dalam satu majlis yang diadakan di Sri Pentas di sini bertujuan turut membantu responden Bersamamu yang tersiar.

Sumbangan disampaikan oleh Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor yang juga Pengerusi LZS (MAIS) YAD Dato’ Setia Haji Mohamad Adzib Mohd Isa kepada Pengerusi Kumpulan Media Prima Berhad, Dato’ Abdul Mutalib Datuk Seri Mohamed Razak. Ia turut disiarkan secara lansung melalui program Bersamamu pada malam tersebut.

Dalam satu majlis yang lain, Media Prima Berhad turut menyerahkan zakat kakitangannya berjumlah RM809,779.00 kepada LZS (MAIS) yang di adakan di Masjid Tengku Kelana Petra, Kelana Jaya baru-baru ini. Zakat di serahkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Dato’ Farid Ridzuan kepada Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Agama Islam, Belia dan Mesra Rakyat Selangor, YB Dato’ Haji Abd. Rahman Palil.

Turut hadir Dato’ Setia Haji Mohamad Adzib, Dato’ Abdul Mutalib serta Pengurus Besar LZS (MAIS) Haji Ahmad Shahir Makhtar.