Tarikh : 8/10/2010
Penulis : Editor

Assalamualaikum wbt.

Selamat datang kepada semua pengunjung-pengunjung portal ezakat. Semoga tuan/puan berada dalam keberkatan dan kerahmatan daripada Allah sepanjang masa.

Esok, seluruh umat Islam akan menyambut bulan Ramadhan. Seluruh umat Islam diwajibkan untuk berpuasa sepanjang bulan tersebut. Dikesempatan ini, Lembaga Zakat Selangor (MAIS) ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Berpuasa kepada semua umat Islam di seluruh dunia amnya dan di Negeri Selangor secara khususnya.

Alhamdulillah kita diberikan kesempatan dan umur yang panjang oleh Allah untuk bertemu lagi bulan Ramadhan ini. Semoga kita semua dapat mengambil kesempatan untuk meningkatkan lagi amal ibadah kita di sepanjang bulan tersebut. Selain berpuasa kita juga digalakkan melakukan ibadah sunat yang lain seperti bertarawikh, bertadarus Al-Quran, Qiamullail dan sebagainya. Diharapkan ia menjadikan kita seorang insan yang lebih baik di dunia dan di akhirat.

Lembaga Zakat Selangor telah selesai mengadakan Program Bantuan Hari Raya kepada asnaf fakir dan miskin di seluruh Negeri Selangor untuk meringankan beban mereka menyambut ketibaan bulan Ramadhan dan juga Hari Raya Aidilfitri kelak. Semoga bantuan tersebut dimanfaatkan sepenuhnya oleh mereka bagi tujuan tersebut.

Unit ICT LZS juga telah menyediakan perkhidmatan EKAD Online yang boleh digunakan secara percuma oleh semua pengunjung portal Ezakat ini untuk mengucapkan Ramadhan kepada sahabat handai dan ahli keluarga yang lain. Semoga EKAD ini digunakan sebaiknya oleh semua umat Islam untuk merapatkan ukhuwah sesama kita.

EKAD tersebut boleh dihantar melalui link ini : EKAD RAMADHAN LZS (MAIS)

Sekian, terima kasih