Tarikh : 9/29/2008
Penulis : Editor

Assalamualaikum wbt.

Selamat datang kepada semua pengunjung-pengunjung portal ezakat. Semoga tuan/puan berada dalam keberkatan dan kerahmatan daripada Allah sepanjang masa terutamanya di hari-hari terakhir bulan Ramadhan ini.

Alhamdulillah, setelah hampir sebulan umat Islam berpuasa , seluruh umat Islam akan menyambut ketibaan bulan Syawal tidak lama lagi. Dikesempatan ini, Lembaga Zakat Selangor (MAIS) ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada semua umat Islam di seluruh dunia dan di Negeri Selangor secara khususnya.

Semoga segala amalan kita di bulan Ramadhan diterima oleh Allah. Setelah kembali kepada fitrah selepas berakhirnya Ramadhan, jadikanlah segala amalan baik di bulan tersebut sebagai amalan seharian kita selepas ini. Mudah-mudahan kita tergolong dikalangan orang-orang yang beruntung di hari akhirat kelak,amin.

Marilah kita bersama bermaaf-maafan sesama ahli keluarga, sanak saudara dan sahabat handai di hari lebaran ini. Lupakan sengketa lama, rapatkan hubungan silaturrahim dan ukhuwah sesama muslim. Ambillah kesempatan ini untuk berjumpa dengan orang tua di kampung.

LZS juga ingin menyeru kepada seluruh umat Islam yang ingin pulang beraya ke kampung halaman agar berhati-hati ketika berada di jalan raya. Rancanglah perjalanan anda dengan baik, servis kenderaan anda sebelum pulang berhari raya dan tidak lupa membaca doa menaiki kenderaan sebelum bertolak. Pandulah dengan cermat dan bertimbang rasa ketika berada di jalan raya.

Akhir sekali, Selamat Menyambul Hari Lebaran dari Editor. Semoga perjalanan anda semua selamat,amin.

Sekian, terima kasih.