Tarikh : 2/20/2009
Penulis : Mohamed Syahril Haji Zainol

Majlis Penyampaian Hadiah untuk meraikan pemenang Kempen Ayuh Berzakat 2008 telah diadakan pada 9hb. Januari 2009, Hari Jumaat. Majlis berlangsung di Pejabat Pos Negeri Selangor, Shah Alam.

Pemenang yang bertuah ialah Puan Norinah dari Ampang, Selangor. Kempen anjuran Pos Malaysia Berhad dengan kerjasama Lembaga Zakat Selangor (LZS) ini telah bermula pada 1 September sehingga 30 November 2008 tahun lepas.

Kenalpasti pemenang adalah melalui cabutan bertuah dari para pelanggan pos dengan menunaikan pembayaran zakat di kaunter pejabat pos dan posonline.com.my.

Kempen ini adalah bertujuan untuk menyedarkan kepada umum tentang pembayaran zakat di Pos Malaysia Berhad. Pada masa yang sama membantu usaha dakwah ini dalam peningkatan yang lebih baik berbanding tahun 2007.

Hadiah berupa wang pos sebanyak RM500 telah disampaikan oleh Pengurus Pos Negeri Selangor, Tuan Haji Wan Shariffudin manakala pihak LZS telah diwakili oleh Ketua Bahagian Kutipan, Encik Mohd. Saifudin. Majlis ini merupakan kesinambungan program bersama dalam meningkatkan hubungan LZS bersama ejen pos.