Tarikh : 9/24/2008
Penulis : Editor

Assalamualaikum wbt.

Selamat datang kepada semua pengunjung-pengunjung portal ezakat. Semoga tuan/puan berada dalam keberkatan dan kerahmatan daripada Allah sepanjang masa di dalam Bulan Ramadhan ini.

Pada minggu hadapan, seluruh umat Islam akan menyambut ketibaan Aidilfitri. Oleh itu, LZS (MAIS) telah menyediakan satu perkhidmatan Ekad kepada semua pengunjung portal ini bagi menghantar ucapan kepada keluarga dan sahabat handai. Perkhidmatan ini telah disediakan oleh Unit ICT LZS secara percuma kepada semua.

EKAD tersebut boleh dihantar melalui link ini : EKAD RAYA LZS (MAIS)

Dalam kita sibuk menyediakan persiapan hari raya, janganlah kita lupa untuk mengejar malam Lailatul Qadar pada 10 malam terakhir Bulan Ramadhan ini. Kita semua telah maklum tingginya kedudukan Lailatul Qadar dengan mengetahui bahwasanya malam itu lebih baik dari seribu bulan, Allah berfirman:

“Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (Al Qur’an) pada malam kemuliaan. Dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? Malam kemuliaan itu lebih baik dari seribu bulan. Pada malam itu turun malaikat-malaikat dan malaikat Jibril dengan izin Tuhannya untuk mengatur segala urusan. Malam itu (penuh) kesejahteraan sampai terbit fajar”.

Semoga kita semua mengambil manfaat yang besar tersebut dengan meningkatkan lagi amalan pada penghujung Ramadhan ini. Diingatkan juga supaya semua umat Islam tidak lupa menunaikan Zakat Fitrah yang telah diwajibkan kepada semua umat Islam.

Selain itu, semua umat Islam digalakkan menunaikan zakat harta seperti zakat pendapatan, zakat simpanan, zakat emas dan sebagainya pada bulan Ramadhan ini kerana pahala amalan berzakat akan berganda sepanjang bulan ini. Setiap bahayaran zakat harta akan mencapat cederahati percuma berupa sampul raya khas dari LZS. Kunjungi 22 buah kaunter LZS (MAIS) yang berada diseluruh Negeri Selangor untuk mendapatkan maklumat lanjut atau hubungi Talian Khidmat Pelanggan LZS 03-55227777 atau email ke editor@e-zakat.com.my.

Sekian, terima kasih.