Tarikh : 1/19/2009
Penulis : Editor

Assalamualaikum wbt,

Berjumpa lagi kita di ruangan ini. Diharap semua pengunjung portal berada dalam keadaan sihat sejahtera.

Seperti yang kita semua tahu umat Islam di Gaza telah diuji oleh Allah dengan ujian yang berat. Sukar sekali membayangkan, hidup dalam serba ketakutan. Anak-anak terjaga daripada tidurnya, bukan kerana dikejutkan oleh ibu untuk bangun ke sekolah. Tetapi mereka dikejutkan oleh dentuman meriam dan gegaran bom. Mereka lari daripada ketakutan; tetapi mereka dikepung. Mereka ditembak sesuka hati. Mereka merintih dan melirih. Luka mereka merah berdarah, tulang-temulang mereka berkecai dan tubuh mereka terkulai. Mereka gugur ke bumi. Ada yang syahid dan ada yang menanti hiba di rumah sakit.

Oleh itu, Lembaga Zakat Selangor telah menyediakan satu platform Online bagi seluruh Umat Islam menghulurkan bantuan kepada umat Islam di Gaza. Sumbangan daripada semua akan disalurkan kepada pihak yang berkaitan melalui Lembaga Zakat Selangor (MAIS).

Umat Islam boleh membuat sumbangan dengan melayari link ini : SUMBANGAN KEPADA GAZA. Semoga sumbangan kecil ini akan meringankan beban mereka bagi membina semula kehidupan selepas dihancurkan oleh Israel laknatullah.

Wassalam.