Tarikh : 1/11/2010
Penulis : Editor

Assalamualaikum wbt.

Bertemu lagi kita di ruangan ini. Semoga pengunjung semua sentiasa berada di bawah limpahan rahmat dari Allah sentiasa. Selamat tahun baru LZS ucapkan kepada semua pengunjung portal ini.

Bagi memberi kemudahan kepada pembayar melihat serta mengemaskini rekod bayaran zakat mereka, unit ICT Lembaga Zakat Selangor (MAIS) telah menyediakan perkhidmatan Ezakat ONLINE yang boleh dicapai melalui laman hadapan portal Ezakat ini.

Kepada pembayar zakat yang masih belum mendaftar ke dalam sistem tersebut, bolehlah berbuat demikian bagi memudahkan setiap pembayar melihat sendiri rekod-rekod bayaran zakat mereka yang lepas. Sekiranya berlaku pertukaran alamat, pembayar juga boleh mengemaskini alamat terbaru mereka melalui sistem ini.

Hanya pembayar zakat yang membuat bayaran di Lembaga Zakat Selangor MAIS sahaja boleh menggunakan perkhidmatan secara Online ini. Pendaftaran boleh dibuat melalui link ini :SISTEM EZAKAT ONLINE.

Semoga dengan kemudahan ini dapat memudahkan pembayar zakat untuk melihat rekod bayaran mereka yang lepas. Kepada pembayar zakat yang membuat bayaran zakat secara potongan gaji (Skim Berkat), sila kemaskini alamat terbaru untuk tujuan penghantaran penyata rekod bayaran zakat untuk tahun 2009 yang akan dihantar dalam masa terdekat. Pengemaskinian juga boleh dilakukan menggunakan sistem online ini.

Wassalam